Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Η δήλωση του Οικονόμου για τους μηχανοδηγούς και η απάντηση της κυρίας Μαρίας Καρυστιανού

 


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών καθώς ο υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου προέβη σε μια άνευ προηγουμένου προσβλητική δήλωση για τους μηχανοδηγούς που εργάζονται στον σιδηρόδρομο.
 Οι μηχανοδηγοί για ακόμα μια φορά κατήγγειλαν ότι ο σιδηρόδρομος είναι ακόμη στα ίδια χάλια όπως λένε οι ίδιοι, ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά από το έγκλημα που διαπράχθηκε στην κοιλάδα των Τεμπών και κόστισε την ζωή 57 ανθρώπων. Ο κύριος Οικονόμου αντιγράφοντας πιστά τον Κώστα Αχ. Καραμανλή -τον ποινικά και πολιτικά ηθικό αυτουργό- αποκάλεσε ψεύτες και συκοφάντες τους μηχανοδηγούς. Οι μηχανοδηγοί στην συνέχεια ως απάντηση στην κυβέρνηση οργάνωσαν πανελλήνια απεργία. Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου "Τέμπη 2023" του έδωσε την πιο σωστή για μένα απάντηση: 

«Βασίλη Οικονόμου,
Υφυπουργέ Υποδομών και Μεταφορών,

Όταν ένα αεροπλάνο πέφτει , όταν ένα πλοίο βυθίζεται ή όταν ένα τρένο συγκρούεται …η ζωή συνεχίζεται για κάποιους με απίστευτη δυσκολία και πόνο .
Το ίδιο δύσκολα συνεχίζεται όμως η ζωή και για τους εμπλεκόμενους της τραγωδίας εφόσον αυτή συμβεί σε ένα κράτος όπου οι Θεσμοί λειτουργούν με αξιοπρέπεια.

Στη δίκη μας περίπτωση, ενοχλεί πολύ, ακόμα και η αναφορά στη λέξη Τέμπη. Στη λέξη τρένο…
Στην δίκη μας περίπτωση, μετά την σύγκρουση που οφείλεται στις εγκληματικές παραλήψεις και αδιαφορία του υπόλογου συναδέλφου σας -που καταχειροκροτήθηκε από όλους σας- και ο οποίος εμπλέκεται ΚΑΙ σε οικονομικό έγκλημα σύμφωνα με την Ευρωπαία εισαγγελέα, έχουμε και την απίστευτη προσπάθεια / εμπλοκή της ηγεσίας του κόμματος που τόσο ένθερμα στηρίζετε , στην συγκάλυψη σχετικά με το παράνομο φορτίο της εμπορικής που έκαψε 30 ανθρώπους.

Μακάρι να δείχνατε την ίδια θερμη στην αποκάλυψη της αλήθειας και την προάσπιση των αξιών της κοινωνίας.
Η ζωή που συνεχίζεται από πλευράς των εμπλεκόμενων, σαν να μην έχει συμβεί ΤΙΠΟΤΑ , είναι ύβρις για τους νεκρούς, για μας , για όλους.

Ο θάνατος αυτών των ανθρώπων συνέβη. Δεν είναι μια ιστορία που πάλιωσε ….

Είναι ένα έγκλημα που παραμένει ντροπιαστικά ατιμώρητο.
Αν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε μάτια και αυτιά ΚΑΙ σε αυτό το κρατικό έγκλημα , στέκεστε γελασμένος .

Είτε διαβάζετε έτοιμες δηλώσεις είτε εκφράζεστε ελεύθερα, είναι ολοφάνερη σε όλους η έλλειψη ηθικής και η νοσηρή κομματική ιδεολογία στην οποία ανήκετε.

Σίγουρα πάντως δεν κινδυνεύετε με διαγραφή.
Μάλλον καταχειροκροτήθηκατε και εσείς».

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωσή της σε δημοσιογράφους όπου ανέφερε ότι κάνουν ότι μπορούν για να κρύψουν στοιχεία και να μην ξεκινήσει η δίκη. Μάλιστα ο Παύλος Ασλανίδης, ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη δήλωσε ότι τα στοιχεία που μαζεύτηκαν θα δοθούν στην δημοσιότητα όταν και εκεί που πρέπει...

Συγκινητική ήταν η συνάντηση της κυρίας Καρυστιανού και του κύριου Ασλανίδη με τους χαροκαμένους γονείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη που έχασε άδικα την ζωή του εξαιτίας μερικών νταήδων της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων...

Η οργή του κόσμου για αυτό το ατιμώρητο έγκλημα ακόμα βράζει και μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση για τις μνήμες των όσων χάθηκαν στα Τέμπη αλλά και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων όσο ψηλά και αν βρίσκονται!!!

Δείτε το νέο μου βίντεο στο κανάλι SatiraGr (Satira_GR):

Τέμπη - Δήλωση Υφυπ. Μεταφορών, η απάντηση και η καταγγελία της κυρίας Μαρίας Καρυστιανού #τέμπη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελικά τι πολίτευμα έχουμε;

 Τις τελευταίες μέρες έχει επικρατήσει ένας σάλος σχετικά με τον γάμο της Θεοδώρας Γλύξμπουργκ και του συντρόφου της και επιχειρηματία, Μάθι...